fbpx Nieuw boek: Van hoed tot ondergoed | www.instituutvlaamsevolkskunst.be
-A A +A

Op zoek naar een Volksdansbal in Vlaanderen of Brussel ?

Neem een kijkje op . Altijd op de hoogte blijven kan via Twitter: !

Bezoek ook even onze facebook-pagina: http://www.facebook.com/InstVlaVolk

Nieuw boek: Van hoed tot ondergoed

NIEUW BOEK OVER STREEKDRACHTEN IN VLAANDEREN

Hoe evolueerde de mode de afgelopen eeuwen? Waren er grote verschillen in klederdracht tussen de verschillende provincies? Waarom droegen arme mensen klompen? Wat is passende kledij voor een huwelijk? Welke invloed hebben streekdrachten op de mode?

Van hoed tot ondergoed: kledij is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Het boek reist door de geschiedenis en behandelt alle aspecten van onze klederdracht van de middeleeuwen tot nu in een sociologisch, geografisch en thematisch luik.

Wat je draagt, hangt niet alleen samen met je persoonlijke smaak, maar ook met je beroep en de gelegenheid. Ontdek hoe deze tradities evolueerden doorheen de geschiedenis.

Lees alles over oude Vlaamse kledingstukken, zoals klompen, de blauwe kiel en een faas. Ga op zoek naar de verschillen en gelijkenissen in kledij tussen de verschillende provincies.

De gevarieerde, complete inhoud en de vele, verhelderende illustraties maken van Van hoed tot ondergoed het standaardboek over streekkledij in Vlaanderen.

Het boek is bovendien het resultaat van een unieke samenwerking tussen verschillende onderzoekers die elk expert zijn in hun vakgebied.

‘Van hoed tot ondergoed’: Kostprijs 37,50 euro (excl. Port).

Op woensdag 21 april werd het boek voorgesteld aan pers en publiek in het Erfgoedhuis Kortenberg door IVV en Davidsfonds Uitgeverij.

 

‘Streekdrachten in onze gewesten’: in 2010 aan 21 euro (excl. Port).

De laatste exemplaren van het eerste boek (‘Streekdrachten in onze gewesten’, 1994) worden in 2010 verkocht aan de liquidatieprijs van 21 euro + port. Geniet van deze liquidatieprijs van een boek, algemeen erkend als standaardwerk, dat in de catalogus van IVV tot nu toe vermeld stond aan de prijs van 42 euro (excl. Port).

 

Pakket van de 2 boeken: superaanbod 50 euro!!! (excl. Port).

Wie de twee boeken ‘Van hoed tot ondergoed’ en ‘Streekdrachten in onze gewesten’ in één pakket aankoopt, geniet van een superaanbod van 50 euro + port.

Graag merken wij op dat geen enkele illustratie of bespreking uit het eerste boek in het tweede boek is hernomen. Beide boeken behandelen de thema’s vanuit een eigen invalshoek.

Het aanbod van het boekenpakket en van ‘Streekdrachten in onze gewesten’, is slechts geldig tot uitputting van dit laatste boek.

 Wees er dus snel bij !

Gebouwd met

Drupal