fbpx Cursusaanbod Heemkunde Vlaanderen | www.instituutvlaamsevolkskunst.be
-A A +A

Op zoek naar een Volksdansbal in Vlaanderen of Brussel ?

Neem een kijkje op . Altijd op de hoogte blijven kan via Twitter: !

Bezoek ook even onze facebook-pagina: http://www.facebook.com/InstVlaVolk

Cursusaanbod Heemkunde Vlaanderen

Beste,
 
In het voorjaar van 2018 vinden drie cursussen uit het aanbod van Heemkunde Vlaanderen plaats in jouw provincie.
 
In de cursus ‘Aan de slag met archief en documentatie’ zullen de deelnemers zes avonden kennismaken met zes verschillende thema’s over archief- en documentatiebeheer voor de lokale erfgoedhouder. De cursus is er voor iedereen met een collectie lokaal erfgoed (lokale musea, documentatiecentra, heemkringen of andere erfgoedverenigingen, particulieren met erfgoedcollectie, …).  
De lessen vinden plaats op 14 maart, 21 maart, 28 maart, 18 april, 25 april en 2 mei 2018 van 18u30 tot 21u30 in het Streekmuseum van de Zuiderkempen, Sint-Michielsstraat 2, 2260 Oevel-Westerlo. Deelnemen kost 20 euro voor de volledige reeks of 5 euro per les. Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier op deze webpagina in te vullen: 
 
Tijdens de cursus ‘Orde in je documenten. Mappenstructuur als middel tegen chaos’ krijgen de deelnemers tips en tricks voor een betere mappenstructuur bij digitale documenten. We hebben niet alleen aandacht voor het maken van een goede ordening, maar ook voor het overschakelen naar een betere werking.
De cursus vindt plaats op woensdag 18 april 2018 van 14u tot 16u in Cultuurcentrum Colibrant, Deensestraat 6, 2500 Lier. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht via het formulier onderaan de pagina 
 
Op de cursus 'Eerste hulp bij GDPR voor lokale verenigingen' geven we toelichting bij het begrip persoonsgegevens, het verwerken ervan op verenigingsniveau en het bewaren en ontsluiten ervan op archief- en documentatieniveau zodat je weet wat je te doen staat om op beide oren te slapen.
De cursus zal plaatsvinden op donderdag 14 juni 2018 van 19u tot 21u30 in het Oud Gemeentehuis, Vaartstraat 29, 2490 Balen. Deelnemen kost 5 euro. Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier op deze webpagina in te vullen: 
 
Vriendelijke groeten en tot op een van onze cursussen!
 
Het team van Heemkunde Vlaanderen
 
Zoutwerf 5 | 2800 Mechelen
015 20 51 74

 

Gebouwd met

Drupal