Overslaan en naar de inhoud gaan
IVV is geaccrediteerd door UNESCO als expertisecentrum voor Immaterieel Cultureel Erfgoed

Wilrijks folklorefestival WIVO 18-19 mei 2024

Bericht van Volkskunstgroep De Kegelaar - Wilrijk


Beste volkskunstvrienden,

Naar jaarlijkse traditie willen we jullie weer uitnodigen tijdens het pinksterweekend: op ons Sinksenbal op zaterdag en de WIVO-festivalvoorstelling op zondag. Ons festival viert dit jaar trouwens zijn 50ste editie!

Voor het uitslaan van de beentjes op muziek van Euterpe kan je terecht in de Rozenkranszaal (Heistraat 390 in Wilrijk) op zaterdagavond vanaf 20.00 uur.

Volkskunst 202403 - Editoriaal

terug naar Volkskunst 202403

Vrijwilliger van kop tot teen

De week van de vrijwilliger mochten we dit jaar vieren van 2 tot 10 maart. Vrijwilligers worden niet betaald omdat ze onbetaalbaar zijn. Daarmee moeten we het stellen. Of hebben we toch een geschenkje gekregen … van een andere vrijwilliger? Misschien zijn we erin geslaagd om schaarse middelen bijeen te sprokkelen om ons vrijwillig zijn te bestendigen?

Verlenging Unesco accreditatie IVV

Om erkend te worden als expertisecentrum voor immaterieel cultureel erfgoed (Immateriel Cultural Heritage – ICH) moet om de vier jaar een lijvig dossier worden voorgelegd aan UNESCO. In dat dossier worden de activiteiten van de voorbije vier jaar toegelicht. Het dossier van IVV werd voorgelegd aan het Committee for the Safeguarding of Intangible Cultural Heritage tijdens zijn jaarlijkse vergadering. In 2023 ging die bijeenkomst door in Botswana, meer bepaald in Kasane van 5 tot 8 december.

Labels

Noteer in je agenda: Zaterdag 23 november 2024

IVV blaast 60 kaarsjes uit in 2024

Als thema voor het jubileumjaar werd de 'kadril' (vierkantsdans) gekozen. Volg via onze website initiatieven die we nemen rond deze dansvorm die behoort tot ons Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed. 

Op zaterdag 23 november 2024 organiseert IVV in samenwerking met Volkskunstgroep Dophei, de Sint-Sebastiaansgilde van Vosselaar en de Gemeente Vosselaar een feestelijke studie- en doe-dag in het Cultureel Centrum van Vosselaar.

Meer nieuws volgt.